sunnuntai 16. tammikuuta 2011

HopeasaviKävin vapaavalintaisen hopeasavi-kurssin koulussa. Tässä nyt yksi kurssin aikaansaannoksista. Sulkaan on porattu reikä ja siihen kiinnitetty hopealangalla kivihelmi.
Materiaali on mielenkiintoinen: 99,9% hopeaa, jonka lisäksi muutamia sidosaineita. Tuntuu tavallaan, kuin muovailisi polymeerimassaa (esim. cernit, fimo), mutta savi on paljon "liimamaisempaa". Se takertuu helposti sormiin ja alustaan. Siitä huolimatta, että materiaali on hieman hankala käsiteltävä, se antaa mahdollisuuden tehdä hopeasta monenlaisia koruja. Savea on neljässä eri muodossa: savena, lietteenä/pastana, ruiskuissa sekä paperina. Niiden eri käyttötarkoituksista sekä muutenkin tietoa hopeasavi-työskentelystä löytyy osoitteesta http://www.hopeasavi.fi

5 kommenttia:

minnamarika kirjoitti...

Voi onpa herkkä ja kaunis koru!!

Minua myös kiehtoo tuo hopeasavi..Pitänee joskus kokeilla :-))

Kiitokset kommentistasi blogissani :-))

Nija kirjoitti...

Kiitos itsellesi vierailusta!

Hopeasavi on kyllä kokeilemisen arvoinen tuttuvuus, vaikkei sitä sen enempää tekisikään :)

xing kirjoitti...

Hei minäkin haluan vapaavalintaiselle hopeasavikurssille :D Ne hopeasavikurssit, jotka olen huomannut, ovat olleet yli 100 e / lyhytkurssi eli melko tyyriitä..

Hienolta näyttää ja voisin kuvitella, että tuosta materiaalista saisi vaikka mitä kivaa aikaan

Nija kirjoitti...

Opiskelussa on välillä huippu juttuja, kun saa ilmaiseksi kokeilla eri tekniikoita. Tosin tietysti materiaalit pitää itse maksaa. Ja tuo hopeasavi on sieltä kalleimmasta päästä korumateriaaleja!

Nelsson kirjoitti...

Kaunis!! En ollutkaan koskaan kuullut tuollaisesta materiaalista.