tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kutistemuovikokeilua

Kauan on ollut mielessä testata kutistemuovia ja tänään lopulta kokeilin mitä sillä saisi aikaan. Frida Kahlo-leimasin oli tarpeeksi iso tähän tarkoitukseen. Kutistemuovihan nimensä mukaisesti kutistuu kun se kuumenee. Leimasin siis kuvan läpinäkyvälle muoville ja tein vielä rei'ittäjällä reijän ylös. Leikkasin palasen irti ja 130c uuniin noin kolmeksi minuutuksi. Uuni taisi olla liian kuuma sillä kuva käpristyi oudosti, enkä saanut sitä edes väännettyä suoraksi. Mutta lopputulos oli kuitenkin ihan mieluinen, käpristymisestä huolimatta.

Pitkään työnalla ollut "heijastin" sai nyt koristeeksi Fridan. Vihreä huopapala on pesukoneessa kutistuneista sukista leikattu! Taustalla pieni pyöreä reunainen heijastinnauhapala. Virkkasin reunalle vielä vähän lisää koristusta. Heijastin ja siinä oleva kutistemuovipala ovat liimattu kuumaliimalla, niin myös helmitarrat. Tämä ei siis sovi heijasinkäyttöön, vaan esimerkiksi pipoon koristeeksi...

3 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Kiva lopputulos:)
Vinkkinä kutistemuovista. Lämmitä uuni 175 astetta, laita kutistemuovi leivinpaperin päälle, aikaa menee uunissa vain n. 30 sekuntia. Kun otat tuotteen uunista paina HETI esim. akryylipalikalla valmiin tuotteen päälle, niin saat takuulla suoran lopputuloksen:)

Maaret kirjoitti...

Piti vielä sanoman, että kutistemuovi kyllä hetken uunissa oltua käpristyy, mutta suoristuu itsestään. Ja sen loppusilauksen teet painamalla esim. akryylipalikalla ihan heti kun otat tuotetta ulos uunista:)
Itse olen ainakin joka kerta onnistunut näin:)

Nija kirjoitti...

Kiitos kovasti vinkistä! Pitää seuraava satsi kokeilla noilla neuvoilla :)