tiistai 8. maaliskuuta 2011

Löytöjä kirpputorilta

Arabian lautasia löytyi pilkkahintaan. Vielä en ehtinyt googletella tietoja näistä astioista. Kaksi pienempää lautasta ja yksi iso, yhteensä 4,5e. Kaipaavat pientä siivousta. Tässä siis suoraan muovipussista nostettuina. Ihanan keväiset. Saa nähdä käytänkö näin, vai teenkö jonkinlaisen kerrosvadin...


Tähän sarjaan minulla onkin jo kaksi isompaa purkkia. Oli pakko ostaa nämä niille seuraksi. Askartelutavaroiden säilytykseen menevät. Vähän piristystä askartelunurkkaukseen :)

6 kommenttia:

Santtu kirjoitti...

Ihania retrojuttuja! Nää on kirpparilöydöistä aina parhaimpia! :)

RuusuLiisa kirjoitti...

hihii..samoja lautasia löytyy minulta. Kyseessä on Arabian Hely. Ei ole vastaan tullut montaa kappaletta, omani sain anopilta. Hely-sarjaa on leiman perusteella valmistettu 1949-1964. Eli vanhoja ovat. Siirtokuvan takana oleva nainen on käsittääkseni Olga Osol, joka oli taiteilija ja Arabian taideteollisuusosaston johtaja 1940-luvulla.

Niinu kirjoitti...

Noista tulisi kyllä ihana kerrosvati!
Mitä ihmeen purkkeja nuo alimmat on?!
Söpöjä nekin:)Hyvää naistenpäivän iltaa!!

Nija kirjoitti...

Kiitos RuusuLiisa tiedoista. Yritin eilen vähän tutkia netistä, mutta ilman sarjan nimeä ei löytynyt mitään. Näitä jäi vielä muutama kärsineempi yksilö kirppikselle, pitäisiköhän hakea pois...?

Purkkien käyttötarkoituksesta en tiedä, enkä kyllä tied mistä ne ovat peräisinkään. Veikkaisin Venäjää tai Itä-Eurooppaa. Omaa silmää miellyttää kovin tuollainen vanha ja pilkullinen yhdistelmä!

RuusuLiisa kirjoitti...

Venäjää tuossa näyttäis lukevan..
eka rivi on 'hinta 35..'
vika rivillä on käsittääkseni sanat 'paitsi/ilman' 'suolaa'. Tai sitten ei :D

Nija kirjoitti...

Sinullahan tuntuu olevan paljonkin tietoa kaikesta! Kiitos taas :)